Hindistan'da uzun yürüyüşten sonra uzlaşma

Hindistan'da köylülerin gerçekleştirdiği uzun yürüyüşten sonra anlaşma sağlandı. Başbakan Modi sorunların altı ayda çözüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde 50 bin köylü daha iyi mahsul fiyatları, hükümetin verdiği tarım kredilerinden feragat etmesi ve üreticilerin yıllardır işledikleri toprağa sahip olabilmesi talepleriyle başlattıkları Kisan (çiftçi) yürüşünde 170 kilometre sonra taleplerini kabul ettirdiler. Gazete Karınca'da yer alan habere göre anlaşma Maharaştra eyaletinin finansal başkenti olan Mumbai’nin güneyindeki Azad Meydanı’nda buluşan hükümet yetkilileri ile yapılan müzakere sonrasında geldi.

'ALTI AYDA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK'

Narendra Modi hükümeti, yapılan görüşmelerin ardından çiftçilerin sorunlarını altı ay içerisinde çözme sözü verdi. Sulama Bakanı Girish Mahajan, “Hükümet taleplerin tamamı konusunda anlaştı. Buna tapu devri de dahil” diye konuştu.

Bombay'da 50 bin köylü kızıl bayraklarla meclise ilerliyorBombay'da 50 bin köylü kızıl bayraklarla meclise ilerliyor

NÜFUSUN YARIDAN FAZLASI KIRSALDA

Hindistan’da çiftçi ve tarım işçisi olarak yaşayan yaklaşık 260 milyon kişi bulunuyor. Halkın yarısından fazlası kırsal alanlarda yaşıyor. Protesto yürüyüşünün düzenlendiği Maharaştra eyaleti de Hindistan’ın en önemli tarım bölgelerinden biri olarak görülüyor. Ancak bütün bu verilere rağmen Hindistan’da tarım, milli gelirin yalnızca yüzde 17’sini oluşturuyor. Ayrıca son yıllarda azalan yağış, hükümet tarafından belirlenen düşük mahsul fiyatları ve kredi borçları; tarımı ve çiftçilerin geçimini olumsuz etkiliyor. (Dış Haberler)