Seks işçisi cezaevinden canlı yayın yaptı: ABD seçimlerine Rus müdahalesinin kayıp halkası benim

Belaruslu seks işçisi kadın, Tayland'da cezaevine düşünce konuştu: ABD seçimlerine Rus müdahalesini anlatabilirim!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da en son ünlü bir siyasetçi ve milyarderin yatında çektiği video ile dikkatleri üstüne çeken Belaruslu seks işçisi Anastasya Vaşukeviç, Tayland hapishanesinden İnstagram'dan canlı yayın yaparak ABD'li gazeteci ve yetkililere seslendi: "Beni buradan kurtarın, itirafçı olayım. Elimde Başkan Trump ile ilgili kritik bilgiler var. ABD-Rusya soruşturmasında bu bilgileri verebilecek tek tanık benim."

'Nastya Rybka' takma adını kullanan ve kendisini "seks uzmanı" olarak nitelendiren Vaşukeviç, geçen yıl Moskova'nın göbeğinde kamuya açık alanda cinsel ilişkiye girdiği için bir hafta hapiste kalmıştı.

RUS MİLYARDER TRUMP'IN KAMPANYA SORUMLUSUNUN PATRONU

Rusya’da ‘seks gurusu’ olarak tanınan Vaşukeviç'in aslen Putin muhalifi bir işadamı olan Alex Lesley'nin yönlendirmesiyle, iktidar yanlısı oligark ve siyasetçileri baştan çıkarmayı amaçlayan bir "bal tuzağı" kurduğu iddia ediliyor. Anastasya Vaşukeviç'in 2016'da çektiği yat görüntülerini sosyal medya hesabında bulup gündem haline getiren isim de muhalif siyasetçi Aleksey Navalniy idi.  Vaşukeviç tarafından videoya alınan milyarder videoya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı Rus oligark Oleg Deripaska ile aynı zamanda Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Paul Manafort'un eski patronu olarak biliniyor. Üstelik aynı yatta Başbakan Yardımcısı Sergei Prikhodko da görülüyordu.

Hürriyet'in Washington Post'tan aktardığı habere göre Vaşukeviç, Tayland'ın turistik şehirlerinden biri olan Pattaya'da "seks eğitimi kisvesi altında fuhuş yaptığı" gerekçesiyle gözaltına alınıp hapishaneye konuldu. Gözaltında ve cezaevi yolunda Instagram paylaşımlarını sürdüren ve NBC kanalıyla bir röportaj yaptığını da belirten Vaşukeviç, Tayland'dan kurtarılması halinde itirafçı olup ABD'li gazeteci ve yetkililere kritik bilgiler verebileceğini iddia etti.

'HER ŞEYİ ANLATMAYA HAZIRIM'

Vaşukeviç Instagram'da yaptığı son canlı yayında şu ifadeyi kullandı, "Rusya ile ABD seçimleri konusundaki soruşturmada tek tanık ve kayıp halka benim. Deripaska, Prikhodko, Manafort ve Trump'tan oluşan uzun zincirdeki kayıp halka... ABD istihbarat servislerinden güvenliğime dair bir garanti almak karşılığında ve Tayland hapishanesinden kurtarılmak karşılığında Amerika'ya, Avrupa'ya veya bir başka ülkeye gerekli bilgiyi sağlamaya hazırım." ABD'li ve Rus yetkililerle iddialarda ismi geçen kişilerden Vaşukeviç'in sözleriyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi.