Çipras'tan kabinede 'Syriza' revizyonu

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın kabinede yapacağı değişikliğin bugün açıklanması bekleniyor. Değişiklik talebinin Syriza tabanından geldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras sınırlı kabine değişikliğine gidiyor. Değişikliğin bugün açıklanması bekleniyor.

Çipras’ın özellikle kalkınma ve işsizlikle mücadele alanlarıyla ilgili bakanlıklarda değişikliğe gitmesi bekleniyor. Maliye, çalışma ve adalet bakanlıklarında değişiklik beklenmiyor.

Çipras’ın yeni kabinesinde bugüne dek hükümette önemli görevler almamış olan, Atina dışından genç ve yıpranmamış isimlere görev vereceği, zira Syriza’nın tabanında da bu yönde bir beklenti oluştuğu belirtiliyor.

Yunanistan'da son dönemde, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri gündemde ön palana çıkıyor. Muhalefet partilerinin yüksek düzeydeki temsilcilerin rol aldığı 'Novartis skandalı'nın yanı sıra Çipras’ın eski yakın mesai arkadaşı bir bakanın bakanlığı esnasında Atina’nın merkezinde kiraladığı bir daire için devlet yardımı aldığının ortaya çıkması tartışma yaratmıştı.