Silah lobisi sözcüsü 'yasak' istemedi!

Floridaki katlişam mağdurlarının eylemlerine NRA'nin cevabı gecikmedi: Hiç bir yasağı desteklemiyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Florida’daki okul katliamının ardından öğrencilerin başlattığı, ‘Silahları değil çocukları koruyun’ eylemlerinin ardından Ulusal Tüfek Birliği de (NRA), ABD Başkanı Donald Trump’ın önerdiği silah yasasındaki değişikliklere karşı çıktı.

Ulusal Silah Birliği (NRA), Başkan Donald Trump ve diğer Cumhuriyetçilerin silah yasasında en ılımlı sayılabilecek değişiklik önerisini reddetti. Ulusal Silah Birliği NRA adlı güçlü silah lobi kuruluşu Trump’ın bazı tip silahların alımında yaş yükseltilmesi ve bir dakikada yüzlerce mermi atabilen yarı otomatik tüfeklerin yasaklanması önerisini desteklemediğini açıkladı. Söz konusu açıklama  şirketin son dönemdeki 'popüler' sözcülerinden Dana Loesch,  ABC’nin ‘This Week’ adlı programında yaptı. Loesch, “NRA herhangi bir yasağı desteklemiyor” dedi. 2016 başkanlık seçimlerinde NRA, Trump’ı desteklemişti. Trump, insanların anayasal hakkı olduğunu belirttiği silah sahibi olmayı desteklediğini belirtiyor.

MEDYA VE FBI'YI SUÇLADI

Dana Loesch, bireysel silahlanmayla ilgili düzenlemeleri tekrar gündem maddesi haline getiren Florida'daki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde 17 kişinin öldüğü katliamla ilgili FBI ve medyayı suçladı. "Fırsatçılar bu trajediyi sömürme fırsatını asla kaçırmadı" diyen Dana Loesch, FBI'ı 'ipuçlarını düzgün bir şekilde değerlendirmemekle' suçladı. Loesch, attığı bir tweet'te komşu ve aile fertleri tarafından yapılan 18 arama, 39 ev ziyareti ve 2 FBI tüyosuna rağmen hiçbir tedbir alınmadığını söyledi. Loesch, medyaya ise, "Toplu cinayetleri çok seviyorlar. İnsanların ölümüne seviniyorlar demiyorum ama bu haberlerden elde ettikleri reytingler altın değerinde" dedi. Aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti içindeki radikal kanat olan Tea Party grubunun St Louis temsilcisi olan Dana Loesch, NRA'nin son dönemdeki 'en etkin hatiplerinden biri' olarak tanınıyor. (Dış Haberler)