Arjantin Çin gemisine ateş açtı!

Arjantin donanmasına ait bir sahil güvenlik botu, yasadışı balık avcılığı yaptığı gerekçesiyle Çin bayraklı bir gemiye ateş açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin donanması, kendi ekonomik sularında olduğunu açıkladığı bir Çin balıkçı gemisine ateş açtı. Yetkililer, olay anından da bir fotoğraf da yayınladı. Perşembe günü yaşanan olayda Arjantin güvenlik botunun, ateş açmadan önce Çin balıkçı gemisini uyardığı duyuruldu.

Buna göre Arjantinli subay anonsunda, “Mürettebatınızın ve geminizin güvenliğinden siz sorumlusunuz. Geminizin pruva kısmına ateş açmak üzereyiz” dedi. Olay sırasında bölgedeki dört Çin balıkçı gemisinin sahil güvenlik botunun üzerine ilerleyerek onu engellemek istediği, bottan da makineli tüfek ve top ateşi açıldığı belirtildi.

8 SAAT KOVALAMACA

Arjantin botu ateş açmasının ardından Çin gemisini kovalamaya başladı. 8 saat süren kovalamaca sonunda Çin gemisi kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olduğu yönünde bir haber gelmedi. Arjantin sahil güvenliği, 2016 yılında kendi karasularına giren bir Çin balıkçı gemisini batırmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler çin Arjantin gemi