Somali'de bombalı saldırı düzenlendi: 18 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Başkanlık Sarayı yakınlarında, bomba yüklü iki otomobil ile intihar saldırısı düzenlendi. Bombaların patlamasının ardından Başkanlık Sarayı yakınlarından silah sesleri yükseldi. Askeri yetkililer, saldırıyı düzenleyen 5 kişiyi öldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali'nin başkenti Mogadişu'da, İslamcı militan grup El Shabaab'ın düzenlediği bir saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, beş saldırganı öldürdüğünü açıkladı. Yetkililer olayda 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Polis, militanların cumhurbaşkanının evine yakın bir kontrol noktasına ateş ettikten sonra ilk arabadaki bombasının patladığını söyledi. İkinci patlama, saraydan uzakta bir otelin önünde park edilen bir arabada gerçekleşti.

El Kaide ile bağlantılı grup, Somali hükümetini devirmek ve İslam hukuku hükümlerince ülkeyi yönetmek istiyor. El Shabaab'ın on yıldır süren eylemlerinde Doğu Afrika'da yüzlerce, Somali'de ise binlerce sivili öldürdü.

Geçtiğimiz Ekim ayında yine Mogadişu'da meydana gelen iki bombalı aracın patlatılmasında 500'den fazla kişi hayatını kaybetmiş. Grubun 2007'de başladığı saldırılarındaki en yüksek kayıp, bu saldırıda gerçekleşmişti. (DIŞ HABERLER)