ABD büyükelçiği Kudüs'e taşıma kararını resmen açıkladı

ABD'nin İsrail Büyükelçliği, Mayıs ayında Kudüs'e taşınıyor. ABD bir yetkili açılışın İsrail'i kuruluş yıl dönümünde yapılacağını söyledi. Daha sonra açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı da kararı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li bir yetkili İsrail Büyükelçiği'nin, İsrail'in kuruluş yıl dönümünde Kudüs'e taşınacağını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlı Sözcüsü Heather Nauert de haberi doğrulayan bir açıklama yaptı.

Reuters'a açıklama yapan ABD'li bir yetkili, ABD'nin İsrail Büyükelçiği'nin Mayıs ayında, Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacağını söyledi. Yetkili, yeni büyükelçiğin açılışının, İsrail'in 70'inci kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs'ta gerçekleşeceği dile getirdi.

İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, karar nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ı tebrik etti. Katz, Twitter paylaşımında "Bundan daha büyük bir hediye yok. En adil ve isabetli karar. Teşekkürler dostum" ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlı Sözcüsü Heather Nauert de kararı doğruladı. Nauert, büyükelçiliği 2019 yılına kadar, şimdiki konsolosluk binasında hizmet vereceğini söyledi. Nauert, "Bu tarihi adım nedeniyle heyecanlıyız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)