Taciz yüzünden ordudan ayrılan Hodge: Cehennemi yaşadım

Orduda 10 yıl görev yapıp 3 yıl önce istifa eden eski İngiltere güzellik kraliçesi Katherina Hodge yaşadığı tacizleri anlattı. Bugün otuz yaşında olan Hodge artık susmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 2009 yılı güzeli seçilen Katrina Hodge, orduda görev yaptığı 12 yıl boyunca erkek askerlerin kendisine yönelik sözlü saldırı ve tacizlerinin bitmediğini belirterek üç yıl önce istifa etti. Hodge, 'cinsiyetçi yaklaşımlar nedeniyle orduda kaldığı sürece cehennem hayatı yaşadığını' söyledi.

Orduya 17 yaşında giren Katrina Hodge 18 yaşında Irak'ta bulunan bölüğünden askerlerle birlikte tutuklu bir militanı Basra'daki üsse götürürken kaza yaptı. Kazanın ardından eline iki tüfek alan saldırıya geçen tutuklunun yüzüne yumruk atarak silahların düşmesine neden olduğu ve böylece arkadaşlarını kurtardığı açıklanarak 'cesaret ödülü' verildi. Bu olayın ardından ordudaki hayatının 'cehenneme' döndüğü belirten ve bugün 30 yaşında olan Hodge, Mirror gazetesine yaptığı açıklamada 'diğer kadın askerleri cesaretlendirmek için artık susmayacağını' belirtti.

Hodge, "2018 yılındayız, kadınların bu şekilde aşağılanması kabul edilemez. Bu tamamen cinsiyetçilik" dedi.

​‘KAFAMA KUTU KOLA FIRLATTILAR'

Bölüğündeki bir grup askerin sırf kadın olduğu için Irak'taki olaydan sonra ödül aldığını düşündüğünü ve bu nedenle kendisine saldırdığını söyleyen Hodge, "Korkunçtu. Yanlarından geçerken bana alçakça isimler takıp fısıldayarak 'fahişe', 'sürtük', 'yalancı' gibi laflar ediyorlardı. Bir keresinde yemekhaneye gittim, kafama kutu kola fırlattılar. Herkesin içinde ağlamamak için kendimi tuttum, odama gittiğimde gözyaşlarına boğuldum. Bu yüzden yemekhanede yemek yiyemiyordum. Olabileceklerden korkuyordum. Marketten bir şeyler alıp odamda kendi başıma yiyordum" dedi.

‘OLANLARLA İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPILMADI'

Kendisiyle uğraşanların daha sonra da hakkında yalan suçlamalar bulunan bir mektup yazarak kopyalarını bölüğün tamamına yaydığını söyleyen Hodge bu olaydan sonra yaşananları da şöyle anlattı: "Başçavuş beni çağırıp mektubu kimin yazdığını düşündüğümü sordu. Bilmiyordum. Şikayet etmeyi isteyip istemediğimi sordu. Ben de yalnızca olanları durdurmasını istedim. Ordunun bunu yapanı araştırmasını isterdim ancak kısa süre sonra beni başka bir birliğe aldılar ve hiçbir şey yapılmadı. Daha fazlası yapılmalıydı ancak kariyerimin etkileneceğinden korktum. Hatta bir üstüm de bana 'hiçbir şey yapmama' tavsiyesi vermişti" ifadelerini kullandı.

Hodge açıklamalarına şöyle devam etti, "Geçen ay Facebook'ta bir sayfada ordudaki kadınlar için neler yaptığımdan söz edilen olumlu bir gönderi vardı. Yorumlar arasında o kişilerin yine mide bulandırıcı ifadelerini gördüm. Orduyu bırakalı 3 yıl oldu. Eski bir iş arkadaşımdan 'beni bir daha görürse yüzümü dağıtacağı' yönünde bir mesaj dahi aldım. Biliyorum, tek kurban da ben değilim. Benim gibi olaylar yaşayan başka kadın askerlerle temas kurdum. Bu olanlar ordunun nasıl bir cinsiyetçi erkekler kulübü haline gelebileceğini gösteriyor. Bu zihniyet değişmeli. Harvey Weinstein skandalı ortaya çıktıktan sonra kadınlar artık iş yerindeki cinsel saldırılarla ilgili açıklama yapma konusunda daha cesur." (Kaynak: Sputnik)