Basketbolun devleri: Çenemizi kapatıp top sürmeyeceğiz!

ABD'de Fox TV'nin Turmp yanlısı yorumcusu Laura Ingraham, 'basketbolcuların sadece sporla ilgilenmesi gerektiğini' söyledi. Lebron James ve Kevin Durant'ın tepkisi sert oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NBA’in yıldız oyuncuları Kevin Durant ve LeBron James’in birlikte verdikleri röportajda Trump yönetimini eleştirmesine Fox TV yorumcusu Laura Ingraham, "Çeneninizi kapatın ve top sürmeye devam edin" yorumunu yapınca Durant, Ingraham’ı ırkçılık yapmakla suçladı. Lebron James ise USA Today gazetesinden Sam Amick'e yaptığı Twitter yorumunda 'çenemizi kapatıp top sürmeye devam etmeyeceğiz' dedi.

'CAHİLCE BİR YORUMDU'

Durant da daha sonra yine Amick'e verdiği röportajda şunları söyledi, "Genelde cehaleti görmezden gelmeye çalışırım. Ingraham'inki kesinlikle cahilce bir yorumdu. Ben basketbol oynuyorum ve bir ABD yurttaşıyım. Bu yüzden sesim sadece yüksek çıkmaz hatta onunkinden çok daha gür çıkar. Lebron'la, Uber'le yaptığımız şeyin çok güzel olduğunu, çok insanın beğendiğini düşünmüştüm.  Çok fazla sayıda destek mesajı almıştım. Biz orada sadece siyasetten fazlasını konuştuk. Konuştuğumuz şey hayatın ta kendisiydi."

'BİZİM BİR SORUMLULUĞUMUZ DA VAR '

Boston Celtics oyuncusu Jaylen Brown ise Boston Herald gazetesine verdiği röportajda şu yorumları yaptı: "Bir sporcu olarak herhangi bir konuda bilgiliysem ve bir şeye inanıyorsam bunu ifade edebilmeliyim. Tabii ki bir takım hassas konular da var ama biz bunun için buradayız. Bütün kameralar üzerimizdeyken insanlar söyleyeceklerimizi duymak istiyorlar. Böyle bir durumda araştırdığım konu hakkında insanları aydınlatmak benim aynı zamanda sorumluluğum."  (Dış Haberler)