Yardım kuruluşuna istismar suçlaması: Seks karşılığında yemek verdiler

Haiti'de Oxfam'dan sonra bir kuruluşun daha adı cinsel istismar suçlamalarında geçiyor. Söz konusu örgüt World Vision ise iddiaları reddediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli World Vision isimli yardım kuruluşunun bazı çalışanlarının Haiti'de 2010'da meydana gelen depremin ardından deprezemdelere seks karşılığında yemek verdiği iddia ediliyor. Kâr amacı gütmeyen World Vision kuruluşu, ithamları reddediyor.

2010'da Haiti'de meydana gelen depremin ardından bölgede faaliyete geçen World Vision isimli kuruluşun bazı çalışanlarının depremzedelerin mağduriyetinden faydalanarak, yiyecek karşılığı cinsel ilişkiye girdikleri belirtildi. Yiyecek karşılığı cinsel ilişkiye zorlanan depremzedelerin, depremde ailelerini kaybeden 12-17 yaş arası kız çocukları olduğu belirtildi.

Depremzedelerle para karşılığı cinsel ilişkiye girmişler!Depremzedelerle para karşılığı cinsel ilişkiye girmişler!

World Vision, 90 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Kurumun 2016 ve 2017 yılları arasındaki küresel elçisi  Meghan Markle, "Her şeyi doğru yapmış olmayabiliriz ama Mail on Sunday gazetesi İngiltere ve İrlanda baskılarındaki haberlerinde bizim icraatlarımızı saptırdı ve kendi yaptığımız soruşturmalarda elde ettiğimiz, kamuoyuna açık şekilde, yetkililerle ve bağışçılarla da paylaştığımız bulguları es geçti" diyor.

'BİZİM PERSONELİMİZ DEĞİL'

World Vision kamplarda adam kayırmacılık, düzgün kayıt tutulmaması gibi sorunlarla beraber cinsel istismar vakalarının yaşandığını kabul ediyor ama kendi personelinin bu olaylara karıştığını reddediyor. World Vision, istismar vakalarına karışanların bölgedeki gönüllüler ve iş kaarşıtı nakit programından faydalanan imtiyaz sahipleri olduğunu söylüyor. (Dış Haberler)