İsrail ve İran arasında İHA polemiği

Uluslararası Münih Konferansı'nda İsrail ve İran arasında İHA polemiği yaşandı. Netanyahu "İran'ın kendisine karşı da harekete geçebiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmasının hedefinde İran vardı. Kürsüde, elinde tutuğu parçanın bir insansız hava aracına ait olduğunu iddia eden Netanyahu, "İsrail, İran rejiminin boynuna bir terör ilmeği geçirmesine izin vermeyecektir" dedi. Netanyahu, gerekirse sadece İran'ın Ortadoğu'daki, temsilcilerine değil İran'ın kendisine karşı da harekete geçebileceklerini söyledi.

'İSRAİL'İN YENİLMEZLİK EFSANESİ ÇÖKTÜ'

Konferansta Netanyahu'dan sonra söz alan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, Netanyahu'nun sözlerini "bir cevabı bile hak etmeyen bir sirk gösterisi" olarak nitelendirdi. Cevad Zarif, İsrail'in komşularına karşı saldırganlık politikası uyguladığını belirterek, Netanyahu'nun çıkışının sebebinin de İsrail'in özellikle Suriye ve Lübnan'a yönelik misilleme ve saldırıları sorununun gündeme gelmesini geçiştirmek olduğunu iddia etti.

Zarif ayrıca 10 Şubat'ta bir İsrail savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesine atıfta bulunarak İsrail'in yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu söyledi.

LÜBNAN: 'BİZİM DE DOSTLARIMIZ VAR'

Lübnan Savunma Bakanı Yakub Riyad Sarraf ise Netanyahu'yu uyararak "Dikkat edin kendimizi savunabiliriz. Bizim de dostlarımız var" dedi. (Reuters)