ABD'den Suriye'deki ortaklarına iki kat daha fazla Kalaşnikof

Pentagon'un Suriye için talep ettiği 2019 bütçesinde, iki kat daha fazla Kalaşnikof var. Kongre'den istenen bütçenin toplamı ise 300 milyon dolar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'deki varlığı ve IŞİD'e karşı ağırlığını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdiği tartışılırken, Pentagon'un 2019 bütçesinde Suriye'ye iki kat daha fazla AK-47 (Kalaşnikof) gönderilmesinin istendiği ortaya çıktı. Al Monitor'un haberine göre, Pentagon 300 milyon dolarlık yeni Suriye bütçesinde, aralarında SDG'nin de bulunduğu 'Suriye'deki ortakları'na 25 binden fazla Kalaşnikof gönderilmesini istedi.

Haberde, "Kalaşnikofların düşük maliyeti ve kolay bulunması, Pentagon Fırat Vadisi'nde IŞİD'den alınan bölgeyi elinde tutmak isterken, Amerikan destekli birliklerin mevzi kaybetmemesini sağlıyor. Talep, Savunma Bakanlığı'nın Suriye'deki güçlere mevcut bütçe yılı için istediği 12 bin silahı iki katından fazla artırıyor. ABD bir yandan da daha az makineli tüfek, havan topu ve sniper silahları dağıtmayı planlıyor" denildi. (Dış Haberler)