Alman vekilden Türklere: Deve çobanları!

Almanya’da aşırı sağcı AfD partisi yine Türkleri hedef aldı. AfD’nin Saksonya Anhalt Teşkilatı Başkanı Andre Poggenburg, “Bu deve çobanları defolup geldikleri yere geri gitmeli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da federal meclise giren aşırı sağcı AfD partisinden Türkiyeli göçmenlere karşı yine ırkçı bir açıklama geldi. AfD’li vekil Kay Gottschalk'ın Türk iş yerlerine boykot çağrısına tepkiler henüz dinmemişken, bu kez AfD’nin Saksonya Anhalt Teşkilatı Başkanı Andre Poggenburg Almanya’daki Türk Toplumu’nu hedef gösterdi. Poggenburg, "Bu deve çobanları, defolup geldikleri yere geri gitsinler” dedi.

Hürriyet'in Berlin temsilcisi Celal Özcan'ın haberine göre, Almanya’da “Kül Çarşambası” denilen, siyasetçilerin birbirine karşı 'mangalda kül bırakmadığı' geleneksel toplantıda konuşan Poggenburg, "Bu çörek otu tacirlerinin kıçında 1.5 milyonluk bir soykırım var. Onlar da kalkmış bize tarih ve yurt hakkında ders vermeye kalkışıyor” dedi.

Almanya'da Türklere boykot çağrısı!Almanya'da Türklere boykot çağrısı!

Poggenburg bu sözleriyle Almanya’da İçişleri Bakanlığı’na bir de yurt bakanlığı eklenmesini eleştiren Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu’nu hedef aldı. Türk Toplumu Başkanı Sofuoğlu, AfD’nin “ırkçı ve aşağılayıcı söylemlerden artık geri durmadığını ve ölçüyü aştığını belirtti. Sofuoğlu, Poggenburg hakkında suç duyurusunda bulunmak için hukuksal inceleme başlattıklarını açıkladı. (Hürriyet)