NATO'dan Afrin açıklaması: Türkiye üyeleri bilgilendirmeli!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, basın toplantısı düzenledi. Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Stoltenberg "Türkiye’nin NATO üyelerini bilgilendirmeyi sürdürmesini umuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde konuştu. Stoltenberg, Suriye’deki gelişmelerin tüm müttefikler için ciddi endişe kaynağı olduğunu belirtti. Stoltenberg aynı zamanda 'Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu ancak bunları giderirken orantılı ve ölçülü şekilde hareket edilmesi gerektiğini' söyledi.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre, Stoltenberg, Afrin’de sürdürülen operasyona ilişkin olarak Türkiye’nin geçen hafta NATO üyesi ülkeleri bilgilendirdiğini hatırlatarak, “Türkiye’nin bilgilendirmeyi sürdürmesini umuyorum” dedi.

NATO’nun IŞİD'le mücadele için oluşturulan uluslararası koalisyonun parçası olduğunu ancak alanda yer almadığını söyleyen Stoltenberg, savunma bakanlarının terörle mücadele ve Küresel Koalisyon’a katkı konusunu ele alacaklarını kaydederek, “Herhangi bir ülkenin NATO’nun Suriye’de alanda görev almasına yönelik bir talepte bulunmasını beklemiyorum” dedi.

ABD ve Türkiye arasında güven eksikliği olup olmadığına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Stoltenberg, “NATO’da güven eksikliği yok” ifadelerini kullandı.