Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra istifa etti

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştüğüne dair açıklamasının doğru olmadığı söyledi. Zijlstra, bu açıklaması nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştüğü açıklamasının yalan olduğu söyledikten sonra istifa etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, 2016 yılında yaptığı açıklamada, 2006'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir kır evinde görüştüğünü söylemişti. Zijlstra, bu görüşmede Putin'in; "Büyük Rusya" düşüncesini anlattığını belirtmişti. Zijlstra, Putin'in Belarus, Kazakistan, Ukrayna ve Baltık ülkelerinin "Büyük Rusya"nın parçası olacağını söylediğini iddia etmişti.

Dün bu sözlerinin yalan olduğunu açıklayan Zijlstra, "Aptalca davrandım, üzgünüm" demişti. Zijlstra, görüşmeye katılmadığını fakat toplantıyı Putin'le görüşen bir başka kişiden duyduğunu öne sürdü. Zijlstra, kaynağını ve çalıştığı şirketi korumak için yalan söylediğini iddia etti.

Halbe Zijlstra, bugün istifa ettiğini açıkladı. Zijlstra, "Gerçeğin önemli olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle istifa etmekten başka seçeneğim kalmadı" dedi.

Sputnik'in haberine göre ise, Zijlstra'nın yarın Moskova'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesi planlanıyordu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, istifanın ardından Hollanda'nın ziyaretin iptal edildiğine dair resmi bilgilendirmede bulunduğunu açıkladı. (HABER MERKEZİ)