SDG 'Beatles çetesi'ni teslim edebilir

Batı dünyası, IŞİD'in İngiliz infaz timi olan 'Beatles çetesi'nin yakalanan son iki üyesinin akıbetini tartışıyor. Suriye Demokratik Güçleri, talep gelmesi halinde ikiliyi Londra'ya teslim edebileceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri (SDG), İngiliz aksanları nedeniyle 'Beatles çetesi' olarak anılan ve Batılı esirleri infaz timi olarak bilinen IŞİD çetenin son iki üyesinin İngiltere'ye teslim edilebileceğini açıkladı. Çetenin olan son iki üyesi Alexanda Kotey ve El Shafee Elsheikh'in, ocak ayında SDG tarafından yakalandığı dün açıklanmıştı.

SDG sözcüsü Redur Celil Reuters'a açıklamasında, "Bu iki esiri teslim etmemiz için henüz bir uluslararası talep gelmiş değil" deyip, böyle bir isteği değerlendireceklerini açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı  Tobias Ellwood ise ikilinin Lahey'de, uluslararası mahkemede yargılanması gerektiği açıklaması yaptı.

Öte yandan Celil, iki İngiliz vatandaşının sorgusuna Amerikalı yetkililerin katıldığı iddiasını da teyit etti. SDG yetkilisinin, Kotey'nin 24 Ocak günü Rakka'da, Türkiye'ye gitmeye çalışırken yakalandığı açıklamasına ise üst düzey bir Türk güvenlik yetkisilinden yalanlama geldi.

SDG 'Beatles çetesi'ni bitirdi!SDG 'Beatles çetesi'ni bitirdi!

'SORGUDA KONUŞTULAR'

The Independent gazetesi ise manşetten duyurduğu özel haberinde, 'Beatles çetesi' üyelerinin sorgu sırasında verdiği istihbarat doğrultusunda bazı IŞİD hücrelerine operasyonların başladığını duyurdu. (Dış Haberler)