Kuzey Kore'de 'öldürüldü' denilenler hayatta!

Kuzey Kore'de, idam cezasına çarptırılan ve infaz edildikleri öne süren isimler, geçtiğimiz hafta katıldıkları etkinliklerde görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nükleer denemeleriyle olduğu kadar, yakın çevresine uyguladığı iddia edilen idam cezaları haberleriyle de basında yer bulan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ilgili bu kez farklı bir haber yayımlandı. Habertürk'ün Russia Today'den aktardığına göre, Kim Jong Un'un verdiği ve Güney Kore ve ABD basınında infaz edildikleri iddia edilen isimlerin hayatta oldukları ifade edildi.

Güney Kore istihbarat servisi tarafından da öldüğü onaylanan iki isim geçtiğimiz haftalarda önemli etkinliklere katıldı.

KİM JON-UN İLE İLİŞİKİ YAŞADIĞI İDDİA EDİLDİ

Kuzey Koreli pop yıldızı olan Hyon Song-wol bunlardan biri. Ülkenin ünlü isimlerinden Hyon Song-wol'un, 2014 yılında şarkıcılar, müzisyenler ve dansçılardan oluşan ve hükümet politikalarına ters düştükleri iddia edilen bir ekip kurma suçundan idam edildiği yazılmıştı.

Hyon Song-wol'un, Kuzey Kore lideri Kim Jon-un ile ilişki yaşadığı ve ikilinin görüntülerini kaydettiği için idam cezasına çarptırıldığı öne sürülmüştü.

Wangjaesan Işık Müzik Grubu'ndan birkaç dansçı ve Unhasu Orkestrası şefi, Moranbong Grubu'nun 11 üyesi dahil olmak üzere 11 kişinin yanı sıra sanatçının öldüğü iddia edilmişti.

Hyon Song Wol

Hyon Song-wol'un en son Cumartesi günü Kış Oyunları öncesinde Güney Kore'deki Olimpiyat mekanlarını incelemek üzere gittiği görüntülendi.

Yine daha önce idam edildiği öne sürülen isimlerden Kuzey Kore ordusu generallerinden Ri Yong Gil de 'gücü kötüye kullanmak, itaatsizlik ve yolsuzluk' suçlamalarıyla idama mahkum edilmişti.

Öldüğü zannedilen bu iki ismin de yakın zamanda medyaya yansıyan görüntülerinin ortaya çıkması, Kuzey Kore'de nasıl karşılanacak bilinmez.