Koalisyon Afrin'e yeşil ışık mı yaktı?

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun, Türkiye'nin olası Afrin harekâtına yeşil ışık yaktığı ileri sürüldü. İddia, serbest gazeteci Wladimir van Wilgenburg'un bir tweet'ine dayanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki bölgeyi koruyacak bir sınır gücü oluşturma kararını açıklaması sonrası Türkiye'de olası Afrin harekâtı tartışması alevlendi. Bu tartışma konusunda Washington'dan da, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan da henüz resmi açıklama gelmiş değil. Ancak koalisyon sözcüsü Ryan Dillon'ın "Afrin bizim bölgemizde değil" diyerek harekâta yeşil ışık yaktığı ileri sürüldü.

'BENİM SORUMA VERDİĞİ YANIT'

İddia, serbest gazeteci Wladimir van Wilgenburg tarafından ortaya atıldı. Wilgenburg bugün Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu: "Koalisyon sözcüsünün, Türkiye'nin Afrin'e olası saldırısına tepkisi: "Afrin Koalisyon'un operasyon bölgesinde değil."

Van Wilgenburg, bir Twitter kullanıcısının açıklamayı internette bulamadığını söyleyip kaynak istemesi üzerine de, "Bu, benim soruma verdiği yanıt, dolayısıyla internette bulamazsınız" dedi.

Bu açıklama Türkiye medyasında geniş yer bulurken, koalisyondan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Öte yandan, ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri'ni daha doğudaki kantonlarda desteklediği, Afrin'deki yönetimin daha çok Rusya ile ilişki kurduğu biliniyor. (Dış Haberler)