Salih Müslim: Afrin harekâtına uluslararası güçler göz yummaz

PYD'nin eski lideri Salih Müslim: Afrin operasyonuna uluslararası güçler göz yummaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PYD'nin eski lideri Salih Müslim, Türkiye'nin Afrin'e operasyon düzenleme ihtimali konusunda "Afrin operasyonuna uluslararası güçler göz yummaz" dedi. Müslim, olası bir operasyon hakkında, "Türkiye’de rejimin yıkılmaya başlaması anlamına gelir. Onlar da bunun farkında, uluslararası güçlerin hiçbiri bu saldırıya göz yummaz" dedi.

'EFRİN'E SALDIRI TOPYEKÛN SAVAŞA DÖNER'

Müslim sözlerine şöyle devam etti: "Öte taraftan Kobani örneği var. Efrîn de hazırdır. Kürtler nerede olursa olsun kentlerine sahip çıkacaklardır. Herkes bunu böyle bilmelidir. Efrîn’e saldırı bütün Kürtler saldırı demektir. Bu, Efrîn için daha da büyür. Kürt halkı bir bütünüyle ayaklanır. Topyekun bir savaşa döner.”

Kuzey Suriye ve Rojava Kurucu Meclisi Demokratik Federal Sistemi Eş Başkanı Hediye Yusuf da Twitter üzerinden Afrin açıklaması yaptı. Yusuf, uluslararası toplumun Afrin'e destek vermesini istedi; saldırıların ve ihlallerin durdurulması için Türkiye'ye baskı yapılması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Fırat Kalkanı Harekatı'nda ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Şimdi Afrin'de de aynı şeyi söylüyoruz; bir gece ansızın gelebiliriz" demiş, ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrol ettiği bölgeyi koruyacak 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturma kararına tepki göstermişti. (ANHA)