Suudi Arabistan'da kadınlar ilk kez maça gitti

Suudi Arabistan'daki reform kapsamında kadınlar ilk kez stadyumda maç izledi. Eşleri olmadan stadyuma gelen kadınlar özel tribüne alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, ekonomik ve toplumsal yapıyı canlandırmak ve ülkenin imajını düzeltmek adına kadınlarla ilgili bazı önemli düzenlemeler yaptı. Suudi Arabistan tarihinde ilk kez kadınlara tek başlarına araba kullanma ve seyahat etme hakkı tanınırken, dün gece ise bu ülkede kadınlar ilk kez stadyumda bir futbol karşılaşması izledi.

Cidde'de El Ehli ve El Betin takımları arasında oynanan maça bazı kadınlar eşleriyle birlikte gelirken, bazıları ise çocuklarını getirdi. Eşleri yanında olmayan kadınlar tribünün ayrılmış bölümünde oturabildi.

Stadyumda olmaktan mutlu görünen kadınlar ülkede yaşanan değişiklikleri görmekten mutlu olduklarını ve bunu gelecek adına kendilerine umut verdiğini söylediler.

​Suudi yetkililer, kadınların cumartesi ve perşembe günleri yapılacak ikinci ve üçüncü maçlara da katılabileceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)