Pakistan'ı ayağa kaldıran ölümde seri katil şüphesi

Pakistan'da öldürülen 7 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde 'seri katil' ihtimali üzerinde duruluyor. Aile ise polisi yavaş hareket etmekle suçluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Pakistan'ın, Kasur kentinde 7 yaşındaki çocuğun tecavüz edilip öldürmesinin ardından başlayan eylemler devam ediyor. Polisin Zeynep Ansari'nin katil zanlısını bulmak için geniş bir araştırma başlattığı belirtilirken, aile ise polis teşkilatını yavaş hareket etmekle suçluyor.

BBC'nin Geo News'ten aktardığına göre Zeynep Ansari'nin öldürülmesi 2 kilometrelik alanda yaşanan 12. benzer olay. Polis bu nedenle cinayetlerin arkasında bir seri katilin olabileceğinden şüpheleniyor.

Polis, benzer olayların Kasur'da neredeyse iki ayda bir gerçekleştiğini söylüyor. Geçen ay da dokuz yaşındaki bir kız, kaçırılmıştı. Rehin olduğu yerden kaçmayı başaran çocuğun ağır travma geçirdiği belirtildi.

Kasur kentinde teyzesinin evine giderken 4 Ocak'ta ortadan kaybolan Zeynep Ansari'nin cesedi 9 Ocak'ta şehrin çöplüğünde bulunmuştu.  Ansari'nin cenazesi dün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verilmişti.

POLİSE SUÇLAMA

Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, küçük kızın ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu. Eyalet Başkanı Şerif'le görüşen Zeynep'in babası Anees Ansari, polisin kızını bulmak için yavaş davrandığını ön sürüyor.

2014 Nobel Barış Ödülü Malala Yousafzai yaptığı açıklamada Ansari'nin ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirtti. (Dış Haberler)