2040 yılında ABD'de Müslümanlar Yahudileri geçecek

Pew Research Center tarafından yapılan araştırmaya göre 2040 yılında Müslümanlar en büyük ikinci dini grup olacak. 2050 yılında Müslümanların nüfusunun 8,1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin düşünce  kuruluşu Pew Research Center tarafından yapılan araştırmaya göre 2040 yılında Müslümanların sayısı ülkedeki Yahudileri geçerek, 'ikinci en büyük dini grup' olacak.

ABD'de şu anda 3,45 milyon Müslüman yaşıyor. Bu rakam toplam nüfusun yüzde 1,1'ine denk geliyor. 2050 yılında ise Müslümanların nüfusunun 8,1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

'ABD ARTIK MÜSLÜMANLARI KABULLENMELİ'

The Independent gazetesinin haberine göre Kentucky Üniversitesi İslam Araştırmaları'nda doçent olan ve Pew'in danışma kurulunda yer alan İhsan Bagby, ABD'nin yapısında İslam'ın önemli bir parçası olacağı fikrini kabullenmesi gerekecek diyor. Bagby, "NBC'ye verdiği röportajda Çok sayıda ABD'li bunu kabullenmeye hazır değil. Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. Bu zamanda Müslümanlar hâlâ ABD toplumunun bir parçası sayılmıyor" dedi. İhsan Bagby, İslam toplumunun sorunları devam ettikçe çok daha fazla sayıda Müslüman'ın ABD'ye göç etmeye devam edeceğini vurguladı.