Catherine Deneuve: Israrla baştan çıkarmak suç değildir

Catherine Deneuve, Holywood'daki taciz iddialarının ateşlediği hareketin 'aşırılığa' vardığını, 'cadı avına' dönüştüğünü söyledi. Deneuve ile birlikte 100 tanınmış Fransız kadın tarafından imzalanan mektup Le Monde gazetesinde yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız oyuncu Catherine Deneuve, cinsel taciz iddialarıyla hızlanan hareketin 'aşırılığa' varmaya başladığı uyarısında bulundu. Deneuve, "Erkeklerin kadınlara asılmakta serbest olması gerektiğini" söyledi.

'ERKEKLER CEZALANDIRILIYOR'

Deneuve ile birlikte 100 tanınmış Fransız kadın tarafından imzalanan mektup Le Monde gazetesinde yayımlandı. "Tecavüz bir suçtur ancak birini ısrarla ya da sakarlıkla baştan çıkarmaya çalışmak suç değildir" denilen mektupta "Güçlerini istismar eden bazı erkeklerin bu hareketine karşı kamuoyu önünde konuşmak meşru ve gerekli olsa da şikayetler kontrolden çıkıyor" sözleri yer aldı. İmzacı kadınlar "Özetle erkekler cezalandırılıyor, yaptığı sadece birinin dizine dokunmak ya da bir öpücük almak olsa da işlerinden oluyor" dedi.

CADI AVI 

Dünyada 'yeni bir aşırılığın' yayılmaya başladığını ve 'cadı avının cinsel özgürlüğü tehlikeye atabileceğini' öne süren isimler, sosyal medya kampanyalarını da 'tasfiye dalgası' yaratmakla eleştirdi. İmzacı kadınlar ayrıca, bu durumun, kadınların güçsüz ve kurban olduğu yönünde bir algı yarattığını da söyledi.

(BBC Türkçe)