Rusya'nın Suriye'deki üslerine saldırı girişimi

Rusya'nın Hmeymim Üssü'ne 10, Tartus Üssü'ne de 3, insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunuldu. Rusya Savunma Bakanlığı, İHA'ların engellendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Suriye'de bulunan Hmeymim ve Tartus üslerine, toplam 13 silahlı insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğu açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, saldırı hava savunma araçlarıyla engellendi.

Spunik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Ocak'ta gecesi, Rus askerlerinin bulunduğu Hmeymim üssüne 10, Tartus'taki donanma üssüne de 3 İHA'yla saldırı girişiminde bulunuldu. Açıklamada, Rus elektronik harp birliklerinin, 6 İHA'nın kontrolünü ele geçirdiği, 7 İHA'nın da füzelerle vurulduğu belirtildi.

Saldırı girişimleri sırasında Rus askerlerin yaralanmadığını ve üslerde maddi zarar oluşmadığı aktarıldı.

'İLK KEZ ÇOKLU İHA SALDIRISI DÜZENLENDİ'

Militanların ilk kez çoklu İHA saldırısı düzenlediği ifade edilen açıklamada, "Teröristler, İHA'ları ilk kez toplu olarak kullanıp bir saldırı düzenledi. İHA'lar 50 kilometreden daha uzak bir mesafeden GPS'li modern navigasyon teknolojisi kullanılarak gönderildi. Ele geçirilen İHA'lar üzerinde yapılan teknik analiz, teröristlerin 100 kilometre mesafede bu tür saldırılar düzenleyebileceğini ortaya koydu" denildi.

İHA'ların ileri teknolojiye sahip ülkelerden temin edilmiş olabileceği öne sürülen açıklamada, "Teröristlerin Rus üslerine saldırı sırasında kullandığı mühendislik çözümleri ancak uydu navigasyonu sağlama ve profesyonelce hazırlanmış el yapımı patlayıcıları belirlenen koordinatlarda uzaktan kumandayla fırlatma alanında ileri teknoloji sahip ülkeler tarafından temin edilmiş olabilir" ifadelerine yer verildi.