Afganistan'da patlama: En az 40 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir haber ajansı ve Şii kültür merkezine saldırı düzenlendi. En az 40 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir haber ajansına ve Şiilere ait bir kültür merkezine bombalı saldırı düzenlendi. En az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı saldırıları IŞİD üstlendi.

Saldırının kültür merkezinde 'Sünni çoğunluklu Afganistan'daki Sovyet işgalinin 38'inci yıldönümü' konulu bir konferans düzenlendiği, hayatını kaybeden büyük çoğunluğunun da konferansın sabah paneline katılan öğrenciler olduğu belirtiliyor.

Gazeteci Abbas Hüseyni birden fazla patlamanın meydana geldiğini, ajansta çalışan bir muhabirinin hayatını kaybettiğini ve ikisinin yaralandığını aktardı. Yaralıların büyük kısmının yanık tedavisi gördüğü belirtiliyor.

Devlet Başkanı Eşref Gani'nin ofisinden yapılan açıklamadaysa, saldırı 'insanlığa karşı affedilemez bir suç' olarak nitelendi; terör örgütlerinin kökünü kazıma vaadinde bulunuldu. (Dış Haberler)