ABD elçisinden canlı yayında yalan üzerine yalan!

Hollanda, ABD'nin yeni büyükelçisinin canlı yayında kendi kendini yalanlamasını konuşuyor. Elçi Pete Hoekstra önce İslam'la ilgili bir konuşmasını yalanladı; kamera kaydını görünce de "Ben yalan haber demedim" diyerek muhabiri azarlamaya kalkıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni büyükelçisi Pete Hoekstra, kameraya alınan ırkçı bir konuşmasına önce 'yalan haber' deyip sonra da "Yalan haber demedim" çıkışı nedeniyle dalga konusu oldu. Tüm bu diyalog, NOS isimli televizyon kanalı tarafından kaydedildi.

Yeni elçinin ırkçı gafı, NOS muhabiri Wouter Zwart ile bir söyleşi sırasında yaşandı. Zwart büyükelçiye "Hollanda'da radikal İslam yüzünden girilemeyen bölgeler var" sözlerini sordu. Büyükelçi, "Ben böyle bir şey demedim. Bu söylediğiniz şey doğru değil. Biz buna yalan haber deriz" çıkışını yaptı.

'SİYASETÇİLER YAKILIYOR' İDDİASI

Gazeteci bunun ardından elçiye, 2015'te Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'i ağırlamış bir düşünce kuruluşunun konferansında çekilen görüntüleri gösterdi. Elçi Hoekstra bu görüntüde şu ifadeleri kullanıyordu: "İslami hareket artık, tüm Avrupa'ya kaos getiren bir noktaya ulaştı. Arabalar yakılıyor, siyasetçiler yakılıyor ve evet, Hollanda'da girilemeyen bölgeler var."

'YALAN HABER DEMEDİM!'

Nieuwsuur adlı politika programının muhabiri Zwart  bunun üzerine elçiye, "Buna yalan haber dediniz" tepkisini gösterdi. Hoekstra, bu kez de kendi yalanlamasını yalanladı: "Yalan haber demedim. Bugün o sözcükleri kullanmadım." Zwart "Kullanmadınız mı?" diye sorunca da, "Hayır. Kullandığımı sanmıyorum" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Trump'ın Müslüman göçmenlere karşı politikalarını destekleyen Hoekstra, Hollanda'da yasal olan eşcinsel evliliklere ve kürtaja çıkması, idam cezasını onaylamasıyla tanınıyor. Trump'ın 2016'dan bu yana boş olan Hollanda büyükelçiliği için Hoekstra'yı tercih etmesi tartışma yaratmıştı. Yeni atanan Hoekstra görevine Ocak 2018'de başlayacak. (Dış Haberler)

Etiketler ABD yalan radikal islam