Yunanistan'ın gözü TBMM'de!

Yunanistan medyası, Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Meclis'te başlayan 'Ege adaları' tartışmalarını yakından takip ediyor.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sonrası, 'Ege adaları' ekseninde başlayan tartışma Yunanistan'ın gündemine oturdu. Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un açıklamaları ise Yunanistan'da geniş kesimlerin dikkatini ve ilgisini çekiyor.

Ziyaretin ardından Türkiye özelinde artan milliyetçi ve militarist dalga ise medyayı etkisi altına almış durumda. Ülkenin büyük medya kuruluşları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti'ye sert sözlerle yükleniyor. Medyanın bir diğer ilgi odağı ise CHP'nin 'Ege adalarına' ilişkin açıklamaları. Yunanistan medyası TBMM'de partiler arasında yaşanan tartışmaları da yakından takip ediyor.

Yunanistan medyası Ankara'daki gelişmeleri yakından takip ederken, Lozan Anlaşması ile ilgili tartışmaları da göz önünde bulundurmaya devam ediyor. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde görüş bildiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Lozan'ın geleceği ve özellikle Türk-Yunan ilişkilerindeki sorunların nihai şekilde çözülmesi için diplomasinin önemine değindi.