Esad'dan Macron'a cevap: Terörü destekleyen barış hakkında konuşmasın

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransa’nın ülkesinde kan dökülmesine destek verdiğini söyledi. Esad "Terörizmi destekleyenlerin barış hakkında konuşma hakkı yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Suriye'de çatışmaların bitmesinin ardından Esad ve temsilcileriyle konuşmak zorunda olacağız' açıklaması yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a cevap verdi. Esad Fransa'yı ülkede kan dökülmesine destek vermekle suçladı.

France 2 kanalına konuşan Macron, ''Beşar Esad orada olacak, çünkü gerek İran gerek Rusya olsun Suriye'de sahada savaşı kazananlar tarafından korunuyor'' demişti. Macron, Esad ve temsilcilerinin geçiş döneminde muhatap alınacağını, daha sonra ise Esad'ın işlediği suçlar için kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirtmişti.

Fransa hükümetini, Suriye'de 'terörizme destek vermekle' suçlayan Esad "Fransa'nın eli ilk günden beri Suriye'deki kana bulaştı. Terörizmi destekleyenlerin barış hakkında konuşma hakkı yok" diye konuştu. (Dış Haberler)