Beşar Esad SDG'ye 'vatan haini' dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) için 'vatan haini' sıfatını kullandı. Esad, BM'nin barış görüşmelerine destek vermesini de 'Suriye'nin egemenliğine saygı' şartına bağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) 'vatan haini' diye niteledi. Esad, Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Rogozin ile görüşmesinde, Suriye'nin doğusundaki ABD destekli milislerden 'vatan haini' olarak söz etti. Esad "Bu bahsedilen 'Kürtler' sadece Kürt değil. Yabancı bir ülke için çalışan herkes, ki bunların çoğu ABD yönetimi altında, vatan hainidir" dedi.

BM'YE EGEMENLİK ŞARTI GETİRDİ

Esad, Rogozin'le Rusya'nın Lazkiye'deki üssü Hmeymim'de yaptığı görüşmede, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye barış görüşmelerinde rol oynamasına da şartlı olarak yeşil ışık yaktı. Esad, 'Suriye'nin egemenliğine bağlı kalındığı sürece Birleşmiş Milletler'in seçimlerde görev alma talebini kabul ettiğini' açıkladı.

Esad "Eğer BM temsilcileri seçimlerde bir rol oynamak isterlerse bu rol BM sözleşmeleri temelinde olmalı. BM bu rol için Suriye'nin egemenliğine saygı göstermeli. Bunun dışında kalan her şey reddedilecek" ifadelerini kullandı.

'NUSRA'YI BATILI ÜLKELER DESTEKLİYOR'

Esad, Suriye'de savaşın sona erdiğini söyleminin gerçekçi olmadığını da belirtti. Batı ülkelerini Suriye'deki 'teröristleri' desteklediklerini belirten Esad "Bu terörizmin başında El Nusra var. Terörizm sadece IŞİD'le sınırlı değil. Ve hala IŞİD, El Nusra ve diğer örgütler gibi terör grupları varsa bu bizim hala savaşta olduğumuz anlamına gelir. Nusra hala Batılı devletler tarafından destekleniyor" dedi.  

ENERJİDE TEK DESTEKÇİ RUSYA OLACAK

Rogozin'in ise görüşmede, 'Rusya'nın Suriye'deki enerji altyapısının yeniden inşasında görev alacak tek ülke olacağını' söylediği belirtildi.(Dış Haberler)