Almanya'daki Türk-milliyetçi intikam grubu: 'Osmanen Germania'

Osmanen Germania grubu Almanya'da Erdoğan'ı eleştiren tüm grupları ve kişileri hedef alıyor. Düşman gördükleri grupların en başında Kürtler ve Kürt kurumlar geliyor. Kendilerini anlatan müzik videosunda şiddet, korku ve kan var.

Google Haberlere Abone ol

Osmanen Germania Boxclub (OGBC), AKP tarafından desteklendiği iddia edilen milliyetçi Türk bir oluşum. Rockçı gibi görünen (deri ceket giyen, motorsiklete binen, dövmeleri olan) bu organizasyon, karıştığı şiddet olayları, uyuşturucu madde ve silah satışıyla Alman polisinin dikkatini üzerine çekmiş durumda. En önemlisi, Ankara'dan talimat aldığı öne sürülüyor.

Bu iddia, üç gün önce ortaya Almanya'nın ikinci kamu kanalı ZDF'de yayınlanan "Frontal 21" programı ve "Stuttgarter Nachrichten" gazetesinde ortaya atıldı. Bu iki yayın organında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osmanen Germania'dan, Almanya'nın ünlü şovmeni Jan Böhmermann'ın kendisi hakkında yazdığı hiciv şiirinden dolayı intikam almak için bizzat cezalandırılmasını istediği iddia edildi.

Alman güvenlik makamlarının tuttukları dinleme protokol raporlarına göre, Osmanen Germania grubunun lideri Mehmet Bağcı, grubun üyelerine "Türkiye Cumhurbaşkanı'nı yeren 'bir eleştirmen'e cezalandırma eylemi gerçekleştirilmesi" gerektiğini söylemiş.

Polisin analizine göre bu konuşmada cezalandırılması gerektiği düşünülen kişi Böhmermann. Çünkü grup liderinin adamlarıyla yaptığı konuşmadan bir gün önce, Böhmermann hiciv programı "Neo Magazine Royale"de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili o şiiri okudu. Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre bu emri veren, AKP'nin Almanya'daki lobi kuruluşu olan Avrupa-Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) o zamanki Rhein-Neckar bölgesi başkanı Yılmaz İlkay Arın. Almanya İçişleri Bakanı'nın bilgilerine göre UETD, AKP'nin resmî olmayan yurtdışı örgütü.

Programda verilen bilgilere göre UETD'den Arın, Osmanen Germania grubunun lideri Bağcı'ya, ZDF'de çalışan ve "Reis'e hakaret eden bir kişiyi adamlarıyla cezalandırma" görevi vermiş. Tüm bu bilgiler ışığında Alman polisi komedyen Böhmermann'ı uyarınca, Böhmermann yurtdışında polis koruması altında saklanmak zorunda kalıyor. Baden-Württemberg eyalet polisi Osmanen Germania grubunun, siyasi olarak yurtdışından kontrol edilip edilmediği araştıracak.

“Frontal 21” ve “Stuttgarter Nachrichten”in araştırmalarına göre, bu grup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan bağlı: Erdoğan ile iyi ilişkileri olan bir Türk milletvekilinin ateşli silahlar alması için para verdiği iddiası var.

"ZDF" ve "Stuttgarter Nachrichten"in aktardığına göre, Alman polisi için, Türkiye'nin Osmanen Germania oluşumuna Böhmermann'ı cezalandırmak için görev vermesi ve bu görevi siyasi parti kanallarından ve UETD'den destek alarak yapması, Almanya'da ifade ve basın özgürlüğünü etkilemek istediğini gözler önüne seriyor.

Osmanen Germania 2014'ün sonunda Mehmet Bağcı tarafından kurulmuş. İkinci başkanı Selçuk Can. Bir yılda 1500 üyeleri olmuş, tabii çoğunluğu Türkiye kökenli. Dışarıya karşı kendilerini sosyal angajmanı olan bir boks kulübü olarak gösteriyorlar. Osmanen Germania üyeleri meslek sahibi, Almanya'nın sosyal ve hukuki yapısını iyi bilen kişilerden oluşuyor. Hayatta amaçsız olan gençleri kendilerine çekip, onları başıboş kalmaktan koruduklarını, onlara iş bulduklarını, yardım ettiklerini iddia ediyorlar. Buna karşın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Burkhard Freier, bu organizasyonun yasa dışı işlere bulaştığından oldukça emin olduklarını söylüyor. Osmanen Germania grubu Almanya'da Erdoğan'ı eleştiren tüm grupları ve kişileri hedef alıyor. Düşman gördükleri grupların en başında Kürtler ve Kürt kurumlar geliyor.

"AKP ve Gülen hareketi yollarını ayırdığından bu yana Gülen'ciler de hedeflerinde" diyor Burkherd Freier. Kendilerini anlatan müzik videosunda (https://www.youtube.com/watch?v=psfMLKIjGTY) şiddet, korku ve kan var. Şarkının sözleri de klibin görseline uygun: Kısaca "Osmanlılar ülkeyi almaya geliyorlar" bunu da belli ki, kan dökerek ve savaşarak yapmayı planlamışlar.

Türkiye hükümeti Almanya'da hangi gruplar aracılığıyla ne yapıyor? Almanya'da eli nereye kadar uzanıyor. Burada yaşayan muhaliflerin hayatı ne kadar tehlikede ve Almanya nasıl bir önlem alıyor? Bu sorulara gelecek pazartesi değineceğim.