Rusya'nın iddiası: ABD, PYD bölgesinde IŞİD'lileri eğitiyor

Rusya ABD'yi, PYD kontrolündeki Haseke'de IŞİD'lileri Suriye ordusuna karşı eğitmekle suçladı. Rusya Savunma Bakanlığı, eğitilen IŞİD ve El Nusra militanlarının Suriye'nin güneyine gönderileceğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Suriye'de PYD kontrolündeki bölgede ABD'nin yeni bir silahlı gruba eğitim verdiğini ve bu kişilerin arasında IŞİD'lilerin de bulunduğunu öne sürdü. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'ABD’li uzmanların Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında, aralarında IŞİD'lilerin de bulunduğu 'Yeni Suriye Ordusu' isimli yeni silahlı gruba eğitim verdiği' savunuldu.

'750 KİŞİNİN 400'Ü IŞİD'Lİ'

Açıklamada, şu an kampta 400'ü IŞİD üyesi olmak üzere 750 militanın bulunduğu, Fetih el Şam (El Nusra) militanlarının da kampta olduğu belirtildi; militanların eğitimlerin ardından Suriye ordusu ile savaşmak üzere ülkenin güneyine gönderileceği savunuldu.

Rus haber sitesi Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "ABD’nin IŞİD’i yok etme konusunda kararlı olduğuna dair açıklamalarına rağmen, uluslararası koalisyon, Suriye’de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD’li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke'deki sığınmacı kampında 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve 'Yeni Suriye Ordusu' isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD’li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye’nin güneyine gönderilecek." (Dış Haberler)

Etiketler Rusya ABD IŞİD PYD