Berlin'in köyü satıldı!

Berlin yakınlarındaki Alwine köyü açık artırmayla satıldı. Müzayede günü sadece bir kişi teklif verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’nın başkenti Berlin'e 100 kilometre uzaklıktaki Alwine köyü açık artırmayla 140 bin Euro'ya satıldı. Ormanlık arazideki 9 haneli köy, müzayedeye katılan tek kişiye gitti.

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre; müzayede yetkilisi Matthias Knake, yabancı ülkelerden bile telefonlar aldıklarını, 40 civarında ilgili bulunduğunu söyledi. Ancak müzayede günü sadece bir kişi teklif verince, köy 140 bin euroya bu kişiye satıldı.

KÖYÜN RESTORASYONU 2 MİLYON EURO 

Kimliği açıklanmayan yeni köy sahibi, Alwine sakinlerine “Köyün yararına olacak” diye bir mesaj gönderdi. Köylüler bu durum karşısında hem endişeli hem umutlu olduklarını söylüyor. Bir yandan kiraların artacağı, kirayı ödeyemeyenlerin evden çıkarılacağı korkusu yaşıyorlar. Diğer yanda evlerin restore edileceği umudu taşıyorlar.

Köy sakinleri, “Bu köyü alan bizi de aldı” diyor. Köyün restorasyonunun 2 milyon euro gerektirdiği hesap ediliyor. Köy muhtarı Andreas Claus, köyün yeni sahibini davet edip toplantı yapacaklarını söyledi.

GENÇLER KÖYÜ TERK ETMİŞ

Eski Doğu Almanya topraklarında bulunan Alwine köyünde, Berlin Duvarı yıkılmadan önce bir briket fabrikası bulunuyor. Duvarlar yıkıldıktan sonra fabrika kapanıp devlet malı olan köy kayyum atanarak satılığa çıkarılıyor ve 2001’de iki kardeş köyü satın alıyor. Köyde hiçbir alışveriş imkanı yok. Karayolundan belediye otobüsleri geçiyor, ama köy için durak yok. Sakinleri yaşlı. Gençler gelecek görmediği ve sıkıcı bulduğu köyü çoktan terketmiş. Evlerin duvarlarında çatlaklar, yarıklar, dökülmeler var.