Haşdi Şabi lideri İsrail sınırında

Irak'taki Haşdi Şabi içindeki etkili gruplardan Asaib Ehlilhak'ın lideri Kais el Hazali, Lübnan-İsrail sınırına gitti. Sosyal medyaya yüklenen videoda Hazali, 'İsrail işgaline karşı Lübnan halkı ve Filistin davasına destek vermeye hazır olduğunu' söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'taki tartışmalı milis gücü Haşdi Şabi içindeki en etkili gruplardan biri olan Asaib Ehlilhak'ın lideri Kais el Hazali, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrası Lübnan-İsrail sınırını ziyaret etti. Grubun yayınladığı videoya göre, Hazali'ye Hizbullah yetkilileri eşlik etti.

Videoda Hazali, 'İsrail işgaline karşı Lübnan halkı ve Filistin davasına destek vermeye hazır olduğunu' söylerken görülüyor. Reuters'a isim vermeden konuşan bir Asaib Ehlilhak komutanıysa, İsrail'i devlet olarak tanımadıklarını ima ederek 'işgal edilmiş Filistin sınırını ziyaret ettiklerini' söyledi.

SADR DA 'KUDÜS TUGAYI' KURUYOR

Irak siyasetinin etkili isimlerinden olan Şii din adamı Mukteda Sadr da Kudüs'ü savunmak için yeni bir milis gücü kuracağını açıklamıştı. Sadr'a bağlı Saraya Selam milis gücünün sözcüsü Safa Tamimi, "Yarından itibaren Kudüs'ü savunmak için Irak'ın tüm vilayetlerinden gönüllüleri kaydetmeye başlayacağız. Kayıt süreci sonrasında gönüllüleri uzmanlık alanlarına göre silahlandıracağız, eğiteceğiz ve kategorize edeceğiz" demişti. (Dış Haberler)

Filistin'den ABD'ye rest: Görüşmeyeceğiz!Filistin'den ABD'ye rest: Görüşmeyeceğiz!