Filistinliler ayakta!

Trump'ın Kudüs kararının ardından yüzlerce Filistinli eylem yapıyor. Gösterilerde en az 8 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü tanıma kararının ardından Filistinliler sokaklara döküldü.

HAMAS lideri İsmail Haniye'nin sabah saatlerinde Filistin halkına yaptığı intifada çağrısının ardından, "ABD cehennemin kapılarını açtı" diye tepki gösteren HAMAS, cuma gününü “Öfke Cuması” ilan ederek tüm Filistinlilere, “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulunmuştu. Ancak Filistinliler yarını beklemedi. Nablus, Kalkilya, Tulkarm gibi bölgelerde İsrail polisi ve Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

GAZZE'DE BİR EYLEMCİNİN DURUMU AĞIR

Batı Şeria'daki El Halil ve El Bireh bölgesinde binlerce gösterici "Kudüs Filistin'in başkentidir" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İsrail ordusu eylemcilere karşı gerçek mermi kullandı.  Gerçek mermilerle açılan ateş sonucu 4 kişi yaralandı. 20 kişi de isabet eden plastik mermiler yüzünden yaralandı. Gazze Şeridi'nde eylemcilerin sınırın öbür tarafındaki askerlere taş atması sonucu meydana gelen olaylarda ise 7 kişi gerçek mermilerin kendilerine isabet etmesi sonucu yaralandı. Gazze'deki yaralılardan birinin durumu ağır olduğu söyleniyor.

Şu ana kadar devam eden çatışmalarda toplam 31 kişi yaralandı. Kudüs'te ise Doğuş Kilisesi’nin avlusunda toplanan çok sayıda eylemci, üzerine çarpı işareti atılmış Trump fotoğrafları taşıdı. Beytüllahim’de düzenlenen protestolarda da ABD ve Trump posterleri yakıldı. göstericiler, ellerinde “Amerika yılanın başıdır, Filistin halkı teslim olmayacak” şeklinde sloganlar attı. Eylemlere binlerce Filistinli katıldı.

(Dış Haberler)