El Kaide'den Trump'a Kudüs tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararı sonrası El Kaide'den de tehdit geldi. Militanlarına Filistinlilere destek çağrısı yapan örgütün, "Harekete geçmezseniz Mekke de satılacak" iddiası dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına Müslüman dünyadan tepki büyürken, terör örgütü El Kaide de topa girdi. Yemen merkezli 'Arap Yarımadası'ndaki El Kaide' örgütü militanlarına Filistinlilere destek verme çağrısı yaptı.

Açıklamada Trump'ın kararı 'bazı Körfez ülkeleri ile İsrail arasındaki normalleşme adımlarının sonucu' olarak nitelendi; "Bunun, Filistin davasının merkezi önemini kavrayan Müslüman dünya için açık bir meydan okuma olduğu açık. Bu ciddi gelişmeler karşısında Filistin'deki halkımızın yanındayız ve onları sahip olduğumuz her şeyle destekliyoruz" denildi.

El Kaide'nin "Harekete geçmezseniz yarın da, en kutsal yer ve Müslümanların kıblesi olan Mekke satılacak ve onu koruyacak kimseyi bulamayacaksınız" ifadeleri dikkat çekti.

Arap Yarımadası'ndaki El Kaide, 2009 yılında örgütün Suudi ve Yemen kollarının birleşmesiyle kurulmuştu. (Dış Haberler)