Savcılık: Tehdit edilirlerse, Zarrab'ın ve ailesinin kimliği değiştirilebilir!

ABD'deki İran yaptırımları davasında tanık olan Reza Zarrab'ın savcılıkla yaptığı anlaşmanın yeni bir detayı ortaya çıktı. Buna göre, New York Güney Bölgesi Savcılığı, gerekirse Zarrab ve ailesinin kimliklerinin değiştirilmesini istemiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki İran yaptırımları davasında cezasını hafifletmek için itirafçılık yapmayı kabul eden Reza Zarrab'ın gelecekte tanık koruma programına alınmasının önerildiği ortaya çıktı. Buna göre savcılıki 'Zarrab'ın adını verdiği kişilerden şiddet görebileceği' gerekçesiyle tanık koruma programına alınmasını, gerekirse ailesinin kimliğinin değiştirilmesini önerdi.

'AİLESİNİN VE SEVDİKLERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN...'

Duruşmayı salondan izleyen Daily Beast muhabiri Katie Zavadski'nin özel haberine göre, New York Güney Bölgesi Savcılığı Zarrab'la suçunu kabul etmesi karşılığı yapılan anlaşmaya şu notu düşmüş:

"Eğer sanığın işbirliği ciddi bir fiziksel zarar riskine yol açarsa, bu kurum onun, ailesinin ve sevdiklerinin güvenliğini garanti altına almak için mantıklı ve gerekli olduğuna kanaat getirilen adımları atacaktır..."

Savcılığın metninde, bu adımlar arasında 'ABD'nin Tanık Güvenliği Programı'na başvurmanın' ve bu çerçevede kendisi ile ailesinin yeni bir kimlikle bir başka yerleştirilmesinin de bulunduğu belirtiliyor. Savcılık, nihai kararı Adalet Bakanlığı'nın vereceğini de belirtiyor. (Dış Haberler)

Canlı blog | Zarrab: Mehmet Hakan Atilla'nın ofisinin kaçıncı katta olduğunu bilmemCanlı blog | Zarrab: Mehmet Hakan Atilla'nın ofisinin kaçıncı katta olduğunu bilmem