ABD Başkanı Trump'ın banka hesapları inceleniyor

Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine ilişkin soruşturmada, Başkan Donald Trump'ın banka hesaplarının incelendiği belirtiliyor. Trump'ın avukatının yalanlamasına rağmen, Alman basınına göre Deutsche Bank başkanın ve aile üyelerinin hesap bilgilerini savcıya verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Rusya'nın seçimlere müdahalesine ilişkin iddiaları soruşturan Özel Savcı Robert Mueller'in, Başkan Donald Trump'ın Alman bankası Deutsche Bank'taki hesap bilgilerini incelediği ortaya çıktı. İddiaya göre bankaya Mueller'den birkaç hafta önce celp gitti ve bunun üzerine Trump'ın bankacılık bilgileri savcıyla paylaşıldı.

Alman gazetesi Handelsblatt ve Reuters ajansının haberlerine göre, Mueller sadece Trump'ın değil, bazı aile üyelerinin de bankayla ilişkileri hakkında bilgi istedi.

Trump'ın emlak şirketinin, Deutsche Bank'ın en önemli kredi müşterileri arasında yer aldığı biliniyor. Trump'ın damadı ve Beyaz Saray danışmanı olan Jared Kushner'ın da bankanın müşterisi olduğu belirtiliyor.

Deutsche Bank bu haberler hakkında açıklama yapmazken, Bloomberg yayın kuruluşunun sorusuna ise 'soruşturma yapan yetkililerle her zaman işbirliği halinde olduklarını' yanıtını verdi.

Beyaz Saray ise iddiayı 'yalan haber' teziyle reddetti.

Mueller, Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği ve Trump'ın kendisi ile ekibinin bu konuda işbirliği yaptığına dair iddiaları soruşturuyor. Son olarak, Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn Mueller ile işbirliği yapmayı kabul etmişti. (Dış Haberler)