ABD basını: Zarrab mahkemede şirket yöneticisi gibiydi!

Amerikalı gazeteci Adam Klasfeld'den Reza Zarrab yorumu: Şemaları çizerken sanki bir Amerikan federal mahkemesinde cezaevi üniforması giymiyor da, bir şirketin yönetim kurulu toplantısını yönetiyor gibiydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye vatandaşı da olan İranlı işadamı Reza Zarrab, ABD'deki İran yaptırımları davasında tanıklık yapmayı kabul edince uzun süre sonra ilk kez kamuoyu önüne de çıkmış oldu. Peki Zarrab duruşmada nasıl görünüyordu? Tavırları nasıldı?

Davayı salondan izleyen gazetecilerin aktardığına göre Zarrab salona ayağında kelepçelerle getirildi. Koyu renkli cezaevi üniformasının altında uzun kollu gri bir gömlek giyiyordu. Traş olmuştu.

'NAZİK VE AĞIRBAŞLI'

Amerikalı gazeteciler, Zarrab'ın sakin göründüğünü aktardı. New York Times'ın haberinde, "Sorgu sırasında sakin görünüyordu. Doğrudan savcının yüzüne bakıyordu, sorularını nazik bir tonda ve ağırbaşlı bir tavırla, bir tercüman aracılığıyla yanıtladı" yorumu yapıldı.

Dünya basını Reza Zarrab'ın ifadelerine ne dedi?Dünya basını Reza Zarrab'ın ifadelerine ne dedi?

Gazetecilerin bir diğer çarpıcı gözlemiyse, Zarrab'ın İran'la yasadışı altın ticaretine dair iddialarını aktarmak için tanık koltuğundan inip bir şemanın önüne geldiğinde 'canlandığı' yönünde oldu. New York Times, "Yaptırımların etrafından dolanmak için kullandığı yöntemleri anlatırken hareketlendi; altın ve parayı nasıl transfer ettiğini aktarırken el kol hareketleri yapıp gözlerini kırpıştırıyordu" ifadelerini kullandı.

Reza Zarrab ifade verdi: Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro verdimReza Zarrab ifade verdi: Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro verdim

'SANKİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA'

Amerikalı gazeteci Adam Klasfeld ise Zarrab'ın adeta bir şirket yöneticisi gibi göründüğünü yazdı. Klasfeld şu tweet'i paylaştı: "Gözlem: Zarrab jüri için şemalarını çizerken rahat ve amirâne görünüyor. Sanki bir Amerikan federal mahkemesinde cezaevi üniforması giymiyor da, bir şirketin yönetim kurulu toplantısını yönetiyor gibi."