Eski güvenlik kurmaylarından basın özgürlüğü dersi

Donald Trump'ın CNN'e yönelik ithamları eski güvenlik kurmayları tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu. Eski CIA direktörü "Biz buna mı dönüşüyoruz" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) eski direktörü Michael Hayden, Başkan Donald Trump'ın CNN'e yönelik sözlerini eleştirdi. Michael Hayden, Trump'ın sözleriyle ilgili olarak "Eğe dönüştüğümüz şey buysa ben kırk yılımı boşuna harcamışım" dedi.

Trump, Twitter hesabından "Fox News, ABD'de CNN'den çok daha önemli ama ABD dışında CNN International halen önemli bir (yalan) haber kaynağı ve ulusumuzu dünyada çok kötü temsil ediyor. Dış dünya onlardan gerçeği göremiyor" paylaşımında bulunmuştu.

'BİZİM GÖREVİMİZ HABER YAPMAK' 

Donald Trump'ın tweeti, 19 binden fazla kullanıcıdan retweet alırken, yaklaşık 41 bin kullanıcı tarafından da cevaplanmıştı. CNN International'ın kurumsal hesabından önce olgular (Facts First) hashtagiyle  atılan tweette "ABD'yi dünyada temsil etme görevi CNN'e değil size ait. Bizim görevimiz haber yapmak" denilmişti.

The Independent'ın haberine göre CNN'de ulusal güvenlik analisti olarak çalışan Michael Hayden ise "Benim için daha önce bir ABD başkanının gerçeklere, basın özgürlüğü ve anayasanın birinci maddesine bu kadar gaddarca saldırabilmesini tasavvur etmek mümkün değildi" dedi.

Donald Trump uzun zamandır Fox Haber Kanalı'nı överken CNN International'ı yalan haber üretmekle itham ediyor. Trump tarafından görevden alınmış olan eski FBI direktörü James Comey de ABD'nin kurucularından sayılan ve üçüncü başkanı olan Thomas Jefferson'dan alıntı yaparak attığı tweette şunları söyledi: Özgürlüğümüzün temeli basın özgürlüğüdür ve tamamen yok edilmeden sınırlandırılamaz...

Michael Hayden ise Trump'ı ilk defa eleştirmiyor. Hayden, daha önce de Trump'ın ırkçılığı protesto etmek için milli marşta ayağa kalkmayan sporcuların dışarı atılmasını savunmasını eleştirmişti.