Mumbai'de 166 kişinin öldüğü saldırının faili tahliye edildi

Leşker-i Tayyibe örgütünün lideri tahliye edildi. Hafız Muhammed Said 166 kişinin öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da Leşker-i Tayyibe örgütünün lideri Hafız Muhammed Said tahliye edildi.  Hafız Muhammed Said, 2008 yılındaki 166 kişinin öldüğü Mumbai saldırısının da sorumlularından biri olarak biliniyordu. New York Times'ın haberine göre Hafız Muhammed Said'in aktif siyasete atılması bekleniyor.

LEŞKER-İ TAYYİBE LİDERİ HAPSE GİRİYOR

ABD Hafız Muhammed Said'in başına 10 milyon dolarlık ödül koymuştu ve Pakistan hükümetine radikal militanlara hakim olması yolunda telkinler yapmasına rağmen bölgede giderek daha fazla cihatçı ana akım siyasete giriyor. Pakistan, Hindistan tarafından da Hafız Muhammed Said'i adalet önüne çıkarmadığı için eleştiriyordu. Pakistan hükümeti ise geri adım atarak cihatçı örgütün liderini ev hapsine aldı ama Said'in örgütü fonlamak için Cemaat-ül Dava Vakfı'nı kurmasına engel olamadı

Leşker-i Tayyibe'nin lideri, Pakistan'ın birçok bölgesinde hâlâ kahraman olarak görülüyor. Hafız Muhammed Said aşırı İslamcıların kamusal figürlerinden biri olmakla beraber Keşmir'de Hindistan'a karşı savaşı savunduğu içinde büyük sempati topluyor. Lahor'da gerçekleştirdiği mitinglerde yoğun katılım gözlemleniyor.