Kremlin Sözcüsü: Toplantıda, Kürtlerin kongreye katılımı görüşüldü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi'deki toplantıda Kürtlerin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılımının görüşüldüğünü söyledi. Konuyla ilgili karar alınıp alınmadığı sorulan Peskov, "Katılım kapsayıcı olmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov; Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasında yapılan görüşmede, "Suriye Ulusal Kongresi"ne Kürtlerin katılımının da ele alındığını söyledi. Bu konuda anlaşma sağlanıp sağlanmadığı sorusuna Peskov, "Katılım kapsayıcı olmalı" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki Suriye görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapan liderler, "Suriye Ulusal Diyalog Kongresi" yapılması konusunda anlaştıklarını açıkladılar.

Sputnik'in haberine göre, gazeteciler Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, "Kürtlerin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılımı görüşüldü mü" sorusunu yöneltti. Peskov da "Evet, görüşüldü" yanıtını verdi.

Bu konuda karar alınıp alınmadığı sorulan Peskov, "Katılım kapsayıcı olmalı" dedi.

Peskov; Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanları arasında Suriye ile ilgili toplantı konusunda anlaşma sağlanıp sağlanmadığı yönündeki soruya ise "Hayır, henüz sağlanmadı" şeklinde cevap verdi.