Roger Waters'dan Nick Cave'e tepki: İsrail'i boykot, insan haklarıyla ilgili!

Nick Cave, birçok sanatçının 'Apartheid rejimi bitene dek' İsrail'e boykot uygulama çağrısına uymayarak İsrail'de konser verdi. Pink Floyd'un solisti Roger Waters Cave'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin halkıyla dayanışma amaçlı, İsrail'i boykot çağrısına uymayan Avustralyalı ünlü müzisyen Nick Cave'e, Roger Waters "Boykot müziği susturmakla ilgili değil, tamamen insan haklarıyla ilgili!" sözleriyle tepki gösterdi.

NME'nin haberine göre, Pink Floyd'un solisti Roger Waters, Sonic Youth'un gitaristi Thurston Moore ve İngiliz müzisyen Brian Eno'nun da dahil olduğu "Artists for Palestine UK (Filistin İçin Sanatçılar Birleşik Krallık)" müzisyenlere İsrail'de konser vermeme çağrısında bulundu.

Çağrı yapılan sanatçılardan Avustralyalı şarkıcı ve besteci Nick Cave  'İsrail'de ilk defa 20 yıl önce konser verdiğini' ve 'İsrail'le nasıl tarif edeceğini bilmediği bir bağ kurduğunu' söyleyerek, 'müziğe dair yapılan her türlü sansüre ve susturmaya karşı olduğunu' basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

'NICK'İN SESSİZLİĞİ HEPİMİZİ ÇOK ŞAŞIRTTI'

İsrail'de iki konser veren Cave'in açıklamalarına Roger Waters şu sözlerle tepki gösterdi: "Nick gerçekten bunun müziği sansürlemekle ilgili olduğunu mu düşünüyor? Nasıl? Müziğine tüm saygımla söylüyorum, ne senin, ne benim, ne Beethoven'ın ne de herhangi birinin müziğinin bununla bir alakası yok; bu tamamen insan haklarıyla ilgili. Cave'in yaptığı basın açıklamasında Filistinli şair Dareen Tatour'un yargılanması, gazeteci Makbula Nasser'in hedef gösterilmesi, Filistinli sanatçıların yargılama yapılmaksızın süresiz hapsedilmesi, yapılan sayısız haksızlıklarla ilgili sessiz kalması hepimizi şaşırttı."

Brian Eno ise Cave'in boykot eylemini bir 'susturma' olarak kabul etmesiyle ilgili "birkaç milyon insanın acımasızca ve keyfi olarak susturulduğu bir yerde bu yorumu yapmak gerçekten komik" dedi.