Mesrur Barzani: Erbil ve Bağdat arasında diyalog kurulmalı

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, ABD’nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ü ağırladı. Barzani, "Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Başkent Erbil’de ABD’nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ü ağırladı. Görüşmede konuşan Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Kürdistan’la ABD arasındaki ikili ilişkilerin devamlılığına vurgu yaptı.

Kurdistan24'te yer alan habere göre, Erbil ile Bağdat arasında sorunların çözümü için diyalog yolunun kullanılmasını istediğini belirten Mesrur Barzani, sorunların hiçbir şekilde askeri yöntemlerle çözüme kavuşmayacağını dile getirdi.

Bağdat’ın anayasaya uyması gerektiğini vurgulayan Mesrur Barzani, “Anayasa, anayasal olmayan yollarla uygulanmaz. Anayasa, diyalog, direkt iletişim ve karşılıklı anlayış ile uygulanır. Bu şekilde iyi bir çözüme kavuşuruz” dedi.

Brett McGurk da görüşmede yaptığı konuşmada, Erbil ile Bağdat arasındaki gerginliğin son bulmasını umduklarını belirterek, ABD’nin her zaman sorunların çözümü için bir tarafın diğer tarafa silah kullanımını reddettiğini ifade etti.