IŞİD işgalindeki son kasaba kurtuldu

Irak ordusu IŞİD kontrolündeki son bölgeyi ele geçirdi. Rava'daki militanların Suriye'ye kaçtığı söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Irak ordusu IŞİD'in kontrolündeki son bölge olan Rava kasabasının, örgütün elinden alındığını ilan etti. Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, sabaha karşı IŞİD'in son kalesi olan Rava kentini kurtarmak için üç ayrı koldan operasyon başlattı.

Sputnik'in haberine göre saatlerce süren şiddetli çatışmalar sonucunda Rava kenti IŞİD'in elinden alınırken, IŞİD militanlarının kaçtıkları öğrenildi.

'ÖRGÜT ARTIK KIRSAL ALANDA SAKLANIYOR'

Rava'da bulunan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni, Sputnik'e verdiği demeçte  şiddetli çatışmalar sonucunda bugün öğle saatlerine doğru kenti örgütten temizlediklerini belirterek, " Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri Rava kentini IŞİD teröründen kurtarmak amacıyla bu sabah erken saatlerde 3 koldan binlerce savaşçı ile büyük bir operasyon başlattı. Kente kısa sürede girdik. IŞİD, karşımızda direnemedi. Kentte 100'den fazla IŞİD militanı çatışmalarda öldürüldü. Sağ kalan IŞİD militanları ise Suriye sınırına doğru kaçtı. Rava'nın alınması çok önemli. Çünkü buranın alınmasıyla IŞİD artık Irak'ta kalmamış oldu. Rava, Suriye sınırında büyük ve stratejik bir kent. Örgüt artık kırsal alanda saklanıyor. Kırsal alanı da örgütten temizleyeceğiz" dedi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan Teğmen Abdül Emir Raşid Yarallah tarafından açıklamada ise Rava kentinin tamamının kurtarıldığı ve Irak bayrağı çekildiği söyleniyor. Irak-Suriye sınırındaki stratejik Rava kenti 2014 yılından beri IŞİD işgali altındaydı. (Dış Haberler)