Ruhani: Deprem yolsuzluğu ortaya çıkardı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, devlet tarafından inşa edilmiş olan konutların depremde kolayca yıkılmasının yolsuzluğun kanıtı olduğunu söyledi. Bir hastanenin müteahhidi hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani depremde devlet tarafından yapılmış olan konutların kolaylıkla yıkılmış olmasının yolsuzluk göstergesi olduğunu söyledi. Ruhani, sıradan insanların yaptığı binalar dururken hemen önündeki devlet tarafından inşa edilmiş binanın yıkılmış olmasının  inşaat sözleşmelerinde yolsuzluk olduğunu belirtti.

2011'DE İNŞA EDİLEN KONUTLAR TARTIŞILIYOR

İran'da 530 kişiden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremden sonra 2011'de dönemin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın ekonomik konut girişimi sırasında inşa edilen evler büyük tartışma yaratmıştı. Özellikle en fazla hasarın olduğu Sarpol el Zahab bölgesinde özel teşebbüsle yapılmış sağlam bir binanın yanında yıkılmış olan bir devlet inşaatının fotoğrafı sosyal medya ortamında yayılmaya devam etti.

Kirmanşah başsavcısı Hüseyin Sadıgi ağır hasar görmüş olan yeni binalar hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. İslamabad el Garb milletvekili Heşmatollah Felahapişe İran Emek Haber Ajansı'na (ILNA) yaptığı bir açıklamada kasabada yeni yapılmış olan ve ağır hasar görmüş olan  bir hastanenin müteahhiti hakkında tutuklama emri çıkarıldığını söyledi.  (Reuters)