İklim eylemcilerinden kömür protestosu

Bonn Zirvesi'nde iklim eylemcileri: Bizler Fosil Yakıt Üreticileri Değil, Halkız

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Almanya Bonn'da gerçekleştirilen İklim Değişikliği Zirvesi sırasında ABD delegasyonunun kömür üzerine yaptığı sunum devam ederken bir grup protestocu bağırarak ve şarkı söyleyerek içeri girdi

Sputnik International'ın haberine göre İklim Değişikliğini Hafifletme'de Kömür ve Nükleer Enerji'nin Rolü başlıklı sunum yapılırken eylemciler, "Bizler Fosil Yakıt Üreticileri Değil, Halkız", "Daha Az Karbondioksit" yazılı pankartlarla salona geldiler. İklim aktivistleri "Temiz kömür deli saçmasıdır" "Sizler bir avuç yalancısınız" şeklinde sloganlar attılar.

'EYLEMİN MESAJI: ABD, TRUMP, İKLİM SOYKIRIMI   

Eylemleri destekleyen iklim ve insan hakları aktivisti Collin Rees Twitter hesabında "Protestocular ABD destekli 'temiz fosil yakıt' toplantısını engellemeyi başardı. Yüzlerce insan dışarı çıkıyor. Salon bomboş" yazdı.  Deutsche Welle muhabiri Patrick Grobe  ise attığı tweette "Bonn'da iklim protestosu. Protesto'nun mesajı: ABD, Trump, iklim soykırmı" dedi.

Protestocular sunumda 7 dakikalık bir gecikmeye sebep oldular. Dışarı çıkarılan protestocular, toplantının gerçekleştiği binanın dışında başka bir gruba katıldılar.