Aşırı gaz çıkardığı için bırakılan zanlı yeniden gözaltında

ABD'de uyuşturucu ve silah bulundurmaktan gözaltına alınan bir kişinin, sorgusu sırasında gaz çıkardığı için serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Aynı zanlı bir ay içinde aynı suçtan yeniden yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silahlı saldırılar nedeniyle bireysel silahsızlanma yasasının yeniden tartışıldığı ABD'de, yasadışı silah bulunduran bir zanlı ifadesi sırasında 'sürekli gaz çıkardığı' gerekçesiyle serbest bırakılması tepki çekti. Zanlının aynı suçtan yeniden yakalanmasıyla sonuçlanan olay Kansas'ta meydana geldi.

Yerel medyanın haberine göre, 24 yaşındaki Sean A. Sykes Jr. 1 Eylül günü polis tarafından durduruldu. Arabasında çeşitli uyuşturucular ve bir çalıntı olmak üzere iki tabanca bulundu. Ancak buna rağmen serbest bırakıldı. Aynı zanlı bu kez 5 Kasım günü trafik çevirmesine takıldı. Polis arabada marijuana, taş kokain ve yine çalıntı bir silah buldu.

Sykes uyuşturucu ve ikisi çalıntı olmak üzere üç yasadışı silah bulundurmaktan gözaltına alınırken, ilk yakalanmasında niçin serbest bırakıldığı da savcılık belgelerine girdi. Buna göre ifadesini alan polis memuru, zanlıyı sorgu sırasında gaz çıkardığı için bırakmıştı. İlk sorguya ilişkin tutanakta, Sykes'a adresi sorulduğunda 'yanıt vermeden önce sandalyesinde yana kaykılarak gaz çıkarmıştı'. Tutanağı tutan memur, "Sykes gaz çıkarmaya devam etti ve ben de sorguya son verdim" diye yazmıştı... (Dış Haberler)

Etiketler silah zanlı gaz