Yunanistan'da ırkçılık okullara sıçradı

Yunanistan'da demokrat eğitim kurumlarına yönelik ırkçı saldırılar başladı. Irkçı bir grup Pire'de bir öğretmenin evine saldırı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA - Yunanistan’da ekonomik kriz koşullarının giderek artmasıyla ülkede ırkçı saldırılar artıyor. Mültecilerin maruz bırakıldığı ırkçı saldırılardan eğitim kurumları ve eğitimciler de payını alıyor.

Mülteci çocuklara yönelik saldırıların artmasının ardından okul aile birlikleri ve eğitim emekçileri bir bildiri yayınlayarak, saldırılara dikkat çekti. Yapılan açıklamada 'ırkçı örgütlerin sosyal medyanın olanaklardan faydalanarak çeşitli blog sayfalarında demokrat aileleri ve eğitim emekçilerini hedef gösterdiği' belirtildi.

Sosyal medya üzerinden yürütülen ırkçı kampanyanın son hedefi eğitimcilere yönelik faaliyet gösteren ve demokrat tavrı ile öne çıkan 'Athina Derneği' oldu. Irkçı örgütler kendi blog sayfalarından, 'Athina Derneği'nin iletişim ve üye bilgileri paylaştı. Athina Derneği bu gelişmenin ardından, yaşanacak her türlü olumsuz gelişmeden blog kullanıcıların sorumlu olacağı uyarısında bulundu.

PİRE'DE ÖĞRETMENİN EVİNE SALDIRI

Diğer yandan, 28 Ekim Oxi Bayramı öncesinde Pire’de bir öğretmenin evine saldırı düzenlendi. Irkçı bir grup, demokrat tavrıyla tanınan bir öğretmenin evine ve okuluna saldırdı. Hızını alamayan grup öğretmenin evinin kapısına 1960’lı yıllarda Yunanistan'da hükümetin, komünizm ile mücadele kapsamında kullandıkları bir bildiriyi astı.

Diğer yandan, Yunanistan’da yerel ölçekte yayın yapan medya kuruluşları bu tür ırkçı saldırıların son dönemde giderek yaygınlaştığı bilgisini geçiyor. Demokrat kesimler hükümeti, bu tür saldırılar karşısında pasif tavır takınmakla eleştiriyor. Sol örgütlere göre bu pasif tavır ileride yaşanabilecek olan daha ağır saldırılar için gerekli olan zemini hazırlıyor.