Vegan anarşistlerin hedefi: Kasaplar!

Vegan anarşistlerin pet shop ve kasaplara karşı eylemleri Yunanistan'da ilk gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da son zamanlarda gerçekleştirdiği eylemlerle adından söz ettirmeye başlayan yeni bir oluşum olan 'vegan anarşistler'in hedefinde kasaplar ve petshoplar var! Vegan anarşistlerin geçen cuma günü bir uluslararası etkinliği protesto için Keratsini semtindeki kasaplara ve pet shop’lara sprey boyalarla sloganlar yazarak “saldırması” ülkede çok konuşuldu.

Gece saatlerinde gerçekleştirilen eylem medyada geniş yer buldu.

Eylem ile ilgili bir bildiriyi kamuoyu ile paylaşan vegan anarşistler, Yunanistan’da hayvan tacirliğinin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı. Eylemciler, canlıların çeşitli nedenlerden dolayı zulme uğradığı ve katledildiği bir süreçte sessiz kalamayacaklarını belirtti. “Eylemimiz sembolik bir hareket” mesajını veren vegan anarşistler yakın gelecekte hayvan ölümlerinden sorumlu olanların örgütün hedefinde olacağı uyarısında da bulundu. Vegan anarşistler eylemin ertesi günü de Atina’nın Omonoia semtinde bir protesto eylemi düzenledi.

YUNANİSTAN’IN VEGAN ANARŞİSTLERLE TANIŞMASI...

Vegan hareketinin anarşist eylemlerle buluşması Batı Avrupa açısından yeni değil. Geçen yüzyıl itibariyle bu ülkelerde canlıların haklarının savunucuları ile anarşist ve sol hareketler arasında yakınlaşmalar gündeme gelmişti. Bu tarz bir dinamik son yıllarda da komşu Yunanistan’da kendisini gösterdi. Özellikle anarşistler arasında 'tüm canlıların haklarının savunulması' yönünde bir dinamik etki yarattı. Batı Avrupa’daki örnekleri temel alan Yunan vegan anarşistler toplumsal dönüşümün tüm canlıların temel ve yaşamsal haklarının savunulması aracılığı ile başarılacağını savunuyor. Vegan anarşist hareketin başta Syriza olmak üzere birçok sol örgüt ile teması bulunuyor.