Latin Amerika'nın 'sol sesi' Viglietti hayatını kaybetti

Latin Amerika müziğine büyük katkılar yapan Uruguaylı şarkıcı ve söz yazarı Daniel Viglietti yaşamını yitirdi. Viglietti'nin şarkılarının, kıtadaki sol hareketler içinse ayrı bir yeri vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uruguaylı şarkıcı ve söz yazarı Daniel Viglietti 78 yaşında hayatını kaybetti. Viglietti'nin Latin Amerika'nın sol-sosyalist müziğinde önemli bir yeri vardı.

Tele Sur'da yer alan habere göre, Viglietti'nin Pazartesi günü geçirdiği bir cerrahi operasyon sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Latin Amerika'nın solcu başkanları da taziye mesajları yayınladı. Mesajlarda Viglietti'nin Latin Amerika'daki ABD etkisine karşı yazdığı ünlü şarkılarından 'A desalambrar' şarkısının 'Dikenli telleri indirmeye / Bu toprak benim, senin, birinin / Pedro'nun ve Maria'nın / Juan'ın ve Jose'nin' sözlerine yapılan atıflar dikkat çekti.

'BÜYÜK GÜNEY VATANI İÇİN' 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Sonsuza kadar, usta Daniel Viglietti' Senin dikenli telleri indirme kavganı izliyoruz, hepimizin Büyük Güney Vatanı'nı toprağında olması için" ifadelerini kullanırken Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno da benzer mesajlar yayınladı.

Viglietti Latin Amerika ve İspanya'nın Mercedes Sosa, Silvio Rodriguez, Isabel Parra ve Juan Manuel Serrat gibi sanatçılarıyla beraber yaptığı projelerle de biliniyor. (DIŞ HABERLER)